Chłodnictwo


m-klimatyzacja

m-wentylacja

m-chlodnictwo-a
Chłodnictwo jest dziedziną odprowadzania ciepła ze środowiska chłodzonego w celu uzyskania i utrzymania temperatur niższych od temperatury otoczenia.
Odkrycie mikroorganizmów tj. pleśń, bakterie oraz ich wpływu na prędkość namnażania spowodowało wzrost zainteresowania chłodzeniem, jako sposobem konserwowania żywności.
Najważniejszym obszarem zastosowań chłodnictwa jest przemysł spożywczy, gdzie łatwo psujące się artykuły spożywcze są utrwalane , przechowywane i transportowane w pierwotnym stanie świeżości, bez zmiany smaku, koloru czy zawartości witamin.
Obecnie efekt chłodzenia uzyskujemy dzięki specjalnie budowanym urządzeniom chłodniczym tj. komory chłodnicze, szafy, lady i lodówki.

Jeżeli chcecie Państwo wyposażyć budynek w skuteczny, komfortowy i energooszczędny system wentylacji zachęcamy do wysyłania zapytań.